مجید نوری کارشناس و تحلیلگر امور بین الملل
قرآن کریم معجزه پیامبر خاتم حضرت محمد (ص) در طول تاریخ بارها و بارها مورد اهانت گروهی یا جریانی تندرو ضد دین قرار گرفته است که به تازگی نیز در کشور سوئد با مجوز دولت قرآن این کتاب آسمانی مورد اهانت و آتش سوزی فردی تندرو قرار گرفت که همین عامل موجی از اعتراضات مسلمانان از ایران تا عربستان، کویت و حتی کشور روسیه و … را در برداشت.
کشورهای اروپایی به بهانه آزادی بیان سالهاست این امکان را در اختیار افراطیون قرار میدهند تا به قرآن کریم اهانت کنند و این در حالی است که کوچکترین اعتراض به سایر ادیان که ما نیز آن را مورد پسند قرار نمیدهیم و آن را محکوم میکنیم با واکنش تند مقامات کشورهای اروپایی پاسخ داده میشود و این آزادی بیانی که کشورهای اروپایی از آن دم میزنند صرفاً در جهت منافع این کشورهاست. کشورهای اروپایی سالهاست که با اسلام هراسی زمینه اهانت به قرآن این کتاب مقدس را برای افراطیون فراهم میکنند.
اهانت به قرآن کریم برای اولین بار نیست که اتفاق میافتد بلکه اگر تاریخ را مرور کنید متوجه خواهید شد که قرآن کریم در طی تاریخ بارها و بارها از سوی افراطیون مورد اهانت قرار گرفته و هر بار با واکنش تند مسلمانان و سایر آزادیخواهان روبرو شده است، چرا که قرآن مجید کتاب مقدس مسلمانان جهان به شمار می رود که سایر ادیان نیز به آن احترام میگذارند و این اقدام شنیع را محکوم میکنند.
از مهمترین وقایع تاریخی اهانت به قرآن کریم و پیامبر خاتم که با واکنش تند مسلمانان همراه بوده میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
در سال ۱۹۸۸ میلادی سلمان رشدی نویسنده انگلیسی هندی کتاب آیات شیطانی را نوشت که مورد خشم مسلمانان واقع شد و حکم ارتداد وی از سوی جضرت امام صادر شد.
در سال ۲۰۰۴ میلادی خبرنگار و فیلم ساز هلندی اسلام و مسلمانان را مورد توهین قرار داد و باعث اعتراضات سراسری مسلمانان شد.
در سال ۲۰۰۵ میلادی کورت وسترگارد کاریکاتوریست دانمارکی طرحی موسوم به پیامبر اسلام را در روزنامه یولاند پست منتشر نمود که واکنش تند مسلمانان را در پی داشت.
در سال ۲۰۰۸ میلادی خیرت ویلدرس از اعضای پارلمان هلند فیلم کوتاهی با عنوان فتنه منتشر کرد وی از حامیان رژیم صهیونیستی به شمار می رود و در این فیلم به قرآن اهانت و حتی از مسلمانان خواست تا خودشان آیات قرآنی را پاره کنند. او به دلیل ترس از مسلمانان یکبار تاریخ انتشار فیلم را تغییر داد ولی بالأخره در ۲۷ مارس ۲۰۰۸ آن را منتشر کرد که با واکنش تند مسلمانان همراه بود به گونهای که خیرت ویلدرس توسط مسلمانان به مرگ تهدید و مدتی تحت نظر پلیس بود.
در سال ۲۰۱۰ میلادی و در سالگرد حادثه ۱۱ سپتامبر یک کشیش آمریکایی قصد داشت بیش از ۳۰۰ نسخه از کلام الله را به آتش بکشد که خوشبختانه با موج گستردهای از اعتراضات موفق به این کار نشد؛ البته ناگفته نماند در گوشه و کنار آمریکا در همان سال چندین نسخه از قرآن کریم توسط افراطیون به آتش کشیده شد.
در سال ۲۰۱۵ میلادی نشریه معروف شارلی ابدو با انتشار کاریکاتوری به ساحت مقدس پیامبر(ص) اهانت نمود که این اقدام با واکنش تند مسلمانان روبرو شد، واکنش بی سابقهای که باعث شد معترضان به دفتر شارلی ابدو حمله کنند که در این میان ژان کابو کاریکاتوریست هتاک به ساحت پیامبر(ص) به همراه چند نفر دیگر کشته شدند.
در سال ۲۰۱۹ میلادی نیز در تظاهراتی در نروژ دو نسخه از قرآن به سطل زباله انداخته شد و یک نسخه از آن در آتش سوخت که البته در سال ۲۰۲۰ نیز چنین اتفاقی در تظاهراتی مشابه افتاد و کشورهای مختلفی نسبت به این اقدام اعتراض نمودند.
در سال ۲۰۲۳ میلادی نیز در سوئد فردی نسخهای از قرآن کریم را به آتش کشید که موجی از اعتراضات را در کشورهای اسلامی به وجود آورد به گونهای که باعث اعتراضات گسترده مسلمان و مقامات کشورهای مختلف شد و باعث شد در خود کشور سوئد هم مردم دست به تظاهرات اعتراضی علیه این اقدام شنیع بزنند.
اهانت به قرآن و سایر مقدسات مسلمانان طی چند دهه اخیر نسبت به سالهای گذشته بیشتر شده است که از دلایل آن میتوان به حمایت دولتهای غربی و اروپایی از اهانت کنندگان به مقدسات مسلمان به بهانه آزادی بیان و گسترش جمعیت مسلمانان در این کشور و همچنین اسلام هراسی در کنار ایجاد گروههای افراطی مذهبی و … اشاره نمود.