به گزارش پارتیان امروز ، سیّداحسان سیّدی زاده در گفتگو با خبرنگار پارتیان امروز گفت :«پس از چاپ کتاب سفرنامه مالزی دیار مهربانی و سازندگی نگاه خودم را به این کشور در برابر قضاوت خوانندگانم قرار دادم .
پس از این تجربه ، سئوالی که برای من پیش آمد و حتما خوانندگان نیز با آن روبرو شده اند این بود که گردشگران خارجی که به ایران می آیند چه نگاه و دیدگاهی نسبت به ایران و ایرانی ها دارند. پاسخ به سئوال مرا به تالیف کتاب «ما در نگاه آنها» مصمّم کرد. »
وی درباره چگونگی تهیه مطالب کتاب افزود :«دیدگاه های گردشگران خارجی را می توان در دو جا مشاهده کرد اول در مصاحبه هایی که در ایران ، خبرگزاری ها وخبرنگاران با آنها انجام داده اند، دوم مطالبی که درسایت ها و وبلاگ های خود قرارداده اند.»
درپاسخ به این سئوال که امکان ندارد اظهاراتی که در ایران داشته اند گاهی صداقتی در خود نداشته باشند؟ پاسخ داد:«خوشبختانه بسیاری ازآنها درگفتارخود ، صادقند و کمتر اهل ریا و در منگنه قرار گرفتن می باشند که برای خوشایند ما سخن گفته باشند.اگرهم گاهی چنین چیزی وجود داشته باشد که حتی یک مورد هم ندیدم ولی درسایت و وبلاگ خود مطالبی که گذاشته اند مسلما ، درگفتن حقیقت چیزی را کتمان نکرده اند.»
این پژوهشگر و نویسنده درجواب این پرسش که درکتاب «ما در نگاه آنها »نظرات چند گردشگر خارجی برای خوانندگان منعکس شده است ؟پاسخ داد:«دیدگاه ونظرات حدود ۳۰ جهانگرد بیان شده.»
سیّدی زاده در باره ویژگی های ایرانیان که خیلی مورد توجه جهانگردان قرارگرفته ؟چنین پاسخ داد:
«مهمان نوازی ایرانیان ، سریع با خارجی ها دوست شدن ، دوست دارند راهنمای تو باشند برای رسیدن به مقصد ، سادگی وصمیمیت ، تمرین زبان انگلیسی درصحبت کردن با گردشگران ، امنیت موجود و… »
وی به سئوال نگاه گردشگران خارجی قبل از ورود به ایران و بعد از حضور در ایران چه تغییری کرده ؟جواب داد:
«متاسفانه بسیاری از آنها حتی افراد بسیار با سواد وآگاه قبل از ورود به ایران تحت تاثیر تبلیغات بد رسانه های کشور خود و دیگر کشورها ، ازحضور در ایران به سختی وحشت داشتند. حتی برخی از آنها از سوی خانواده و دوستان برای آمدن به ایران منع می شدند؛ به آنها می گفتند :«سرنوشتی جز زندان ، اسیر داعشی ها شدن ، مورد اذیت و آزار قرارگرفتن و… درانتظارتان نیست .» ولی با آمدن به ایران به حقیقت تلخ فضاهای دروغین رسانه های کشور خود و دیگران پی بردند.»
در پاسخ به این سئوال که گردشگرانی که آمدند اهل ریسک و خطرپذیری بودند که به آن تبلیغات گوش نکرده اند ؟گفت :«خیلی کم اهل ریسک وخطر پذیری بودند . آنها درباره ایران و مردم این دیار ، امنیت و شرایط زندگی در کشور ما از سایت گردشگرانی که به ایران آمده بودند به دنبال حقیقت رفته اند . بسیاری از آنها ، مطمئن ترین راه برای شناخت ایران را قبل از سفر، مطالعه نوشته های وبلاگ نویسان و صاحبان سایت های گردشگران بیان کرده اند.»از وی سئوال شد کتاب بعدی که برای چاپ آماده کرده اید چیست ؟پاسخ داد:«کتابی با نام «ایران وایرانی درنگاه گردشگران»درهمین رابطه است که آخرین مراحل ویراستاری را می گذراند که به زودی برای اخذ مجوز اقدام خواهد شد .
درآن کتاب هم دیدگاه حدود۵۰ گردشگرخارجی درباره ایران وایرانی آمده است .»
یه سئوال ، بعد ازگذشت حدود سی سال از چاپ سه کتاب اول تان ، امسال خیلی پر کاربوده اید دلیلش چیست؟ بیان داشت :
«مشکل اول که قبلا هم گفته ام «ذات الریال» بود که از«ذات الریه» بد تر است ، ازسویی بالاخره سن که به ۶۶ سال رسید باید آثاری ازخود باقی گذاشت که شاید باقیات صالحات باشد.امیدوارم که با استقبال ازکتاب های چاپ شده بتوانم تا پایان سال حداقل چهارکتاب دیگررا به چاپ برسانم. »
به سئوال پایانی که چه پیشنهادی برای حمایت از نویسندگان دارید چنین پاسخ داد:«ای کاش اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی استان دو کار اساسی انجام دهد . اول اینکه گروهی را برای تشخیص «کتاب های اثر گذار و ماندگاری که قراراست چاپ شود را از بین صاحب نظران و دانشوران انتخاب کنند تا اگر کتابی چنین ویژگی داشت حمایت مالی کنند. دوم اینکه طی تفاهم نامه ای با نهادها وارگان های استان ، حمایت مالی از هرکتاب را بر عهده یکی از آنها قرار دهند.»
کتاب «ما در نگاه آنها» توسط انتشارات زبان علم بجنورد در ۱۱۰صفحه چاپ و منتشر شد.