تاریخ : یکشنبه, ۳ فروردین , ۱۴۰۴ 24 رمضان 1446 Sunday, 23 March , 2025

سرخط خبرها

رئیس بیمارستان ثامن الائمه بجنورد: ماهانه ۱۲۰ نوزاد در بخش زایمان بیمارستان متولد می‌شوند/ارائه خدمات رایگان و کم‌هزینه جراحی عمومی به بیمه‌شدگان تامین اجتماعی در بجنورد مدیر درمان تامین اجتماعی خراسان شمالی: خدمات درمانی استان هم‌سطح استان‌های همجوار است / تلاش برای ارتقای رضایتمندی بیمه‌شدگان؛ نوسازی بخش زایشگاه بیمارستان ثامن‌الائمه بجنورد کاهش ۱۹ درصدی سرقت‌ها در استان با استفاده از پابند الکترونیکی و تلاش پلیس/افزایش چشمگیر کلاهبرداری‌های سایبری؛ پلیس ۹۹ درصد پرونده‌ها را کشف کرد کارناوال استقبال از بهار در شب ولادت امام حسن مجتبی (ع)/ فیلم چالش‌های اطلاع‌رسانی نادرست مدیر سابق مدیریت درمان تامین اجتماعی خراسان شمالی در پروژه MRI بیمارستان ثامن الائمه بجنورد افزایش ۱۷ درصدی آموزش‌های تخصصی و اجرای ده‌ها پروژه داوطلبی آیین بزرگداشت حکیم نظامی در بجنورد برگزار می شود/ فیلم شبکه نیکوکاری استان با ۱۷۲ مرکز، ۲۰۰ میلیارد تومان جمع‌آوری کرد

9

معلمان عاشق اینگونه تدریس می کنند

  • کد خبر : 1404
  • 11 فروردین 1401 - 19:35
معلمان عاشق اینگونه تدریس می کنند
پارتیان امروز _ کتاب«معلمان عاشق اینگونه تدریس می کنند» ازسوی انتشارات علم درشمارگان 1000نسخه روانه بازارنشرشد.

به گزارش پارتیان امروز بعدازچاپ کتاب هایی چون «سفرنامه مالزی»،«همسفربامعلمان آینده»،«مادرنگاه آنها»درچندماه اخیر ، کتاب«معلمان عاشق اینگونه تدریس می کنند» ازسوی انتشارات علم درشمارگان ۱۰۰۰نسخه روانه بازارنشرشد.

نویسنده کتاب انگیزه اش ازانتشاراین کتاب را چنین بیان کرد:

«مقاله ای باعنوان «چگونه دانش آموزان را به درس تاریخ علاقه مند سازیم؟»را حدود سی سال قبل درچندین همایش دبیران تاریخ استان خراسان (قبل ازتقسیم)ارائه کردم که مورد توجه قرارگرفت .مرحوم آقای دکترنبئی استادم دردانشگاه فردوسی تشویقم کردند که این مقاله را تکمیل کرده وبه شکل کتاب منتشرکنم .»

سیّداحسان سیّدی زاده درادامه به نکته ارزشمندی اشاره کرد وافزود:«تجربیات بازنشستگان می تواند چراغ راهی برای آیندگان باشد وازسویی چاپ کتابی ازاین نوع ، برای دبیرانی که به تازگی استخدام شده اند می تواند راهنمای خوبی باشد.»

وی بیان کرد:«گاهی برخی ازروش های تدریس بعضی ازهمکاران می تواند تاثیرات مثبتی درفرایند یادگیری دانش آموزان داشته باشد وازسویی شیوه این آموزش می تواند تسهیل گرآموزش برای همکاران شود. ازاین روارائه راهکارهای جدید وروش های نوین درراستای توسعه آموزش می باشد که در تدوین این کتاب درنظرداشتم.»

این مدرّس بازنشسته مراکزتربیت معلّم بجنورد ازویژگی های این کتاب چنین گفت :«محض ریا ، جهت اطلاع عرض کنم درطی تمامی سال های تدریسم ، به شهادت دانش آموزان ودانشجویانم کسی سرکلاسم چرت نزد ، احساس خستگی نکرد و دلیلش روش تدریسی بود که درپیش گرفته بودم. نکات زیادی را دراین کتاب به عنوان ایجاد انگیزه دردانش آموزان برای مطالعه ویادگیری بیان کرده ام که بسیاری ازآنها ممکن است جدید باشد . به طورمثال کمترمعلم ودبیری دیده ام که ازعلاقه دانش آموزان به حل جدول استفاده کند ودر امتحان درسش ازجدول کلمات متقاطع استفاده کند.سئوالاتی را به شکل این جدول دوست داشتنی طراحی کند.»

وی درتکمیل این روش امتحان گرفتن افزود:«سئوالات امتحانی می تواند درقالب یک جدول کلمات متقاطع دراختیار دانش آموزان قرارگیرد. حل افقی وعمودی جدول گاهی دانش آموزان را به دست یابی پاسخ سئوالی کمک می کند.گاهی می شود این حل جدول را دردسته های دونفری ازدانش آموزان خواست.»

سیّدی زاده درباره این که کتاب «معلمان عاشق اینگونه تدریس می کنند»تاچه اندازه می تواند مورد توجه دبیران وآموزگاران قرارگیرد یادآورشد:«درباره تاثیراین کتاب با گذشت زمان می توان قضاوت کرد . درهرمقطع تحصیلی ، سرگروه هایی قراردارند که این عزیزان با مطالعه این کتاب می توانند نکات مثبتی که درکارآموزش می تواند موثرباشد را به اطلاع همکاران برسانندویا آنها را تشویق به تهیه این کتاب کنند.»

نویسنده کتاب ، درباره چگونه می توان کلاسی شاد داشت بیان داشت :«همکاران محترم می توانند سه نکته اساسی را درتدریس درنظربگیرند اول اینکه یک معلم خوب باید یک شاگرد خوب باشد خوب یاد بگیرد مطالعه داشته باشد تا بتواند خوب یاد بدهد . مورد دوم به این باوربرسند که دردانش آموزان روحیه پرسش گری را تقویت کنند چرا ؟ چون دانش آموزی که درکلاس ساکت می نشیند وفقط گوش می دهد نمی تواند مفهوم آزادی کلام را درک کند . این حس به او داده شود که سئوال تو ارزشمندست وپاسخی که می دهم نباید تورا ساکت کند بلکه باید قانع شوی. نکته سوم اینکه استفاده ازمطالب طنز، جوک هایی که می تواند به درس مربوط باشد ، مطالب فکاهی وحتی کاریکاتورها می تواند به شاد بودن کلاس کمک کند. »

سیّدی زاده درپاسخ به این پرسش که آیا کتاب مخصوص دبیران یک رشته تالیف شده ؟ جواب داد:«اگرچه اصل مقاله با عنوان «چگونه دانش آموزان را به درس تاریخ علاقه مند سازیم»نوشته شده ولی با تغییرات فراوانی ، قابل استفاده برای تمامی دبیران وآموزگاران خواهد بود.»

ازوی سئوال شد آّیا نکته دیگری درباره این کتاب وجود دارد که بخواهید بگوئید؟گفت:«امروزه چاپ کتاب هزینه غیرقابل تصوری برای خیلی ها بخصوص دبیران بازنشسته دارد که درطی شش ماه اخیربرای چاپ پنج کتاب هزینه زیادی را پرداخته ام. یکی ازدانش آموزانم که روزی شاگردمن بودند وامروزاستادم شده اند با عنوان «دکترشفابخش»جناب آقای رحیم بهدار که در«دالاس آمریکا»طبابت می کنندوجراح حاذقی هستند هزینه این کتاب را قبول کرده اند که جای سپاس گذاری دارد.»

لینک کوتاه : https://partianemrooz.ir/?p=1404

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰