به گزارش پارتیان امروز ، در نشست خبر ی که با اصحاب رسانه خراسان شمالی پیش از ظهر امروز برگزار شد دکتر رعنایی از افزایش پرداخت هزینه های درمان ناباروری در مراکز درمانی دولتی ، غیر دولتی و خصوصی خبر داد و گفت: در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری و تاکیدات معظم له بر جوان گرایی برنامه درمان ناباروری جزو مصوبات قرار گرفت و از آذر ماه سال ۱۴۰۰ این مصوبه ابلاغ شد.
مدیر کل بیمه سلامت خراسان شمالی افزود: با توجه به اینکه این مصوبه از آذر ماه سال ۱۴۰۰ ابلاغ شده بود ولی اجرای آن از ابتدای سال ۱۴۰۰ انجام و تمام کسانی که از ابتدای سال ۱۴۰۰ برای ناباروری اقدام کرده بودند با ارائه اسناد و مدارک مشمول دریافت هزنه های درمان خود از بیمه سلامت شدند.
وی اظهار داشت در سال ۱۴۰۰ بیست و دو پرونده ناباروری تشکیل که مبلغ ۷۲ میلیون تومان بابت درمان این ۲۲ پرونده توسط بیمه سلامت پرداخت شده است.
دکتر رعنایی در راستای تامین آرامش روحی زوجین نابارور بیان داشت : تعرفه محاسبه سزارین برای بارداری های حاصل از ناباروری در بخش خصوصی هم به ۷۰ درصد رسیده است.
وی در خصوص بیمه سلامت همگانی تصرح کرد: در بحث بیمه سلامت همگانی در بودجه سال ۱۴۰۱ که از ۱۳ دی ماه سال قبل برگزار شد و در سال ۱۴۰۱ بر اساس قوانین بودجه تمام کسانی که بر اساس اعلام وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در دهک ها یک، دو، سه قرار می گرفتند کاملا به صورت رایگان تحت پوشش بیمه قرار گرفتند.
مدیر کل بیمه سلامت خراسان شمالی با توجه به تغییرات عمده در مصوبه در سال جاری گفت: در سنوات قبل به این روش بود که فرد بیمه شده یا مشمول ۱۰۰ درصد ، ۵۰ درصد می شد و یا کلا مشمول هیچ تخیفی نمی شد اما در مصوبه ۱۴۰۱ این موارد تعدیل شد و افراد دهک های یک تا سوم کاملا رایگان، دهک چهارم ۹۰ درصد و دهک پنجم و ششم ۷۵ درصد و دهک هفت و هشت ۵۰ درصد تخفیف و دهک نه و ده نیز مشمول هیچ تخفیف بیمه ای نمی شوند.
دکتر رعنایی از تحت پوشش قرار گرفتن بیش از پنج میلون نفر در کشور و بیش از ۴۵ هزار نفر در خراسان شمالی تحت پوشش بیمه سلامت خبر داد و بیان داشت: در سطح استان ۱۷۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه سلامت همگانی قرار گرفتند که ۱۱۲ هزار نفر از این تعداد که جزو سه دهک اول هستند جزو منتسبین بیمه همگانی هستند که تحت پوشش بیمه پزشک خانواده قرار گرفته اند. و در سه شهر بجنورد اسفراین و شیروان برای آنها پزشک خانواده تعریف شده و می توانند با مراجعه به پزشک خانواده خود، با پرداخت ۷ هزار و پانصد تومان از خدمات استفاده نمایند.
طرح دارو یار طرحی برای جلوگیری از خروج ارز ترجیحی
مدیر کل بیمه سلامت خراسان شمالی در خصوص اجرای طرح دارویار در کشور نیز گفت: در سنوات قبل ارز دارو در قالب ارز ترجیحی پرداخت می شد و دارو به صورت ارز ترجیحی در اختیار داروخانه ها قرار می گرفت و بعد هم در اختیار مردم که این امر موجب شده بود میزان قیمت دارو در کشور ما نسبت به کشورهای دیگر ارزان تر باشد و موجب قاچاق دارو می شد.و در واقع ارزی که باید در مراکز درمانی، هزینه درمان بیماران می شد از کشور خارج می شد.
وی بیان داشت: در طرح دارویار ارز ترجحی از حوزه مصرف به حوزه تولید منتقل شد و از تاریخ ۲۳ تیر ماه سال جاری مقرر شد دارو به قیمت واقعی در داروخانه ها توزیع گردد.و بیمار با مراجعه به پزشک و ارائه نسخه الکترونیک می تواند از خدمات بیمه ای دارو استفاده نماید.
دکتر رعنایی در خصوص دریافت غیر قانونی مبالغ دارو توسط داروخانه ها از مردم استان خواست با تماس با سامانه تلفنی ۱۶۶۶ تخلفات را گزارش نمایند.
وی از بازدید های مستمر از داروخانه های استان خبر داد گفت: در سال گذشته ۱۳۸ بازدید توسط این اداره کل صورت پذیرفته است.
تجدید نسخ الکترونیکی برای بیماران مزمن
مدیر کل بیمه سلامت استان خراسان شمالی در خصوص بیماران مزمن افزود: برای کسانی که بیماری مزمن دارند شرایطی در حال فراهم شدن است که بتوانند دو بار از نسخه الکترونیکی خود برای دریافت دارو اقدام نمایند.
وی تصریح کرد: در هر ماه بین دو میلیارد تا دو میلیارد و ۲۰۰ میلون تومان بابت هزینه های دارو در استان توسط بیمه سلامت در حوزه بیمه سلامت پرداخت می شود. که بابت ۹ روزی که در تیر ماه که طرح دارو یار اجرایی شد ۹۰۰ میلیون تومان به هزینه های این اداره کل افزوده شد.
دکتر رعنایی در جهت حمایت از داروخانه ها جهت خدمات دهی مناسب به بیمه شدگان اظهار داشت: سازمان بیمه سلامت ظرف ۴ روز تمام مطالبالت تیر ماه را پرداخت نمود. و هیچ مطالباتی داروخانه ها از بیمه سلامت استان ندارند.
افزایش هزینه های بیمه سلامت استان در سال جاری
دکتر رعنایی گفت: در سال ۹۷ و ۹۸ هزینه های این اداره کل از ۱۱۵ میلیارد تومان به ۱۴۲ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد و با توجه به شیوع بیماری کرونا و واهمه مردم از بستری شدن از ثابت ماندن این هزینه ها در سال ۹۹ خبرداد و افزود: در سال ۱۴۰۰ به دلیل افزایش بستری های کرونا هزینه و اعتبار بیمه سلامت استان به ۲۶۲ میلیارد تومان افزایش یافت.
وی افزود: در سال جاری تا پایان مرداد تمام مطالبات بیمارستان ها پرداخت شده و بابت سال ۱۴۰۱ نود و۷ میلیارد تومان بابت هزینه های سال ۱۴۰۰ پرداخت شده و در مدت ۵ ماهه اول سال ۱۴۰۱ نزدیک به ۶۷ میلیارد تومان هزینه بهداشت و درمان به مراکزی درمانی پرداخت شده است.
خراسان شمالی به عنوان نمونه کشوری برای این طرح ارجاع الکترونیک
دکتر رعنایی گفت: یکی از برنامه هایی که در سطح استان به صورت پایلوت کشوری در حال اجرا است بحث ارجاع الکترونیک در فرایند بیمه شدگان روستایی است و بیمه شدگانی که به پزشک خانواده مراجعه می کنند به متخصصین ارجاع داده می شوند، و خراسان شمالی به عنوان نمونه کشوری برای اجرای این طرح به صورت پایلوت انتخاب شده است.
وی با اشاره به راه اندازی سامانه خدمات شهروندی به بیمه شدگان توصیه کرد جهت مراجعه به سامانه خدمات شهروندی بیمه سلامت و در جهت اصلاح اطلاعات خود از جمله شماره تلفن همراه برای جلوگیری از ایجاد مشکلات آتی و جلوگیری از سو استفاده از کد ملی بیمه شدگان برای نسخ الکترونیکی به سامانه الکترونیکی خود مراجعه نمایند.
مدیر کل بیمه سلامت استان بیان داشت: ۶۵ درصد بیمه شدگان بیمه سلامت خراسان شمالی منتسب به پزشک خانواده هستند.
وی در خصوص انعقاد قرارداد بیمه سلامت با مراکز و داروخانه ها گفت: بیمه سلامت هیچ محدودیتی منابع برای انعقاد قرارداد با داروخانه ها و مراکز درمانی ندارد.
دکتر رعنایی با اشاره به طرح حمایت از جوانی جمعیت در استان افزود: یکی از ضعف های بیمه سلامت در استان خراسان شمالی پایین بودن توانایی به تعهدات خود در بخش های درمانی خصوصی بود که در سال جاری شاهد تغییرات بسیار خوبی در این زمینه هستیم.
وی بیان داشت در قبل از اجرایی شدن طرح تمام تعرفه ها بر اساس تعرفه بخش غیر دولتی محاسبه می شد ولی اکنون در بخش دولتی ۹۰ درصد در بخش نهاد غیر دولتی مثل تامین اجتماعی ۹۰ درصد و در بخش خصوصی و خیریه ۷۰ درصد هزینه ها را بیمه سلامت پرداخت می نماید.
دکتر رعنایی اشاره ای هم به ضعف خدمات ناباروری در استان داشت و افزود: ضعف خدمات ناباروری در استان خراسان شمالی مشهود است و ما زیر ساخت های لازم و امکانات مناسب در این زمینه نداریم و تا زمانی که تسهیلات لازم برای بیمه شدگان در استان فراهم نشود هزینه های سرباری زیادی را برای بیمه شدگان استان در بر خواهد داشت؛ و این تلاش های جدی تمامی ارگان ها از جمله بیمه سلامت را می طلبد، و اگر هرچه سریعتر مرکز سطح ۳ در استان افتتاح شود مشکل بزرگی از زوجین نابارور استان برداشته خواهد شد.
وی بیان داشت: بر اساس آخرین بخشنامه کلیه مراکز درمانی مکلف به عقد قرارداد با بیمه ها شدند و در همین راستا در بخش دولتی ۹۰ درصد در بخش غیر دولتی ۹۰ درصد و در بخش خصوصی ۷۰ درصد هزینه برای درمان ناباروری توسط بیمه سلامت پرداخت می شود.
مدیر کل بیمه سلامت استان در خصوص الکترونیکی شدن نسخ در استان گفت: در اواخر سال ۹۹ شش درصد پیشرفت در حوزه الکترونیکی شدن نسخ در استان داشتیم و در سال ۱۴۰۰ نود و نه درصد و اکنون تحقیقا ۱۰۰ درصد مراکزی که با بیمه سلامت قرارداد دارند نسخ الکترونیک صادر می نمایند.
وی از صدور یک میلیون و ۲۴۳ هزار نسخه الکترونیکی در سال ۹۹ در استان خبر داد و گفت: از این تعداد نسخ ۵۶۳ هزار نسخه به صورت الکترونیکی در حوزه های مختلف صادر شده و در سال ۱۴۰۰ با افزایش ۱۲ درصدی یک میلیون و۳۹۲ هزار نسخه در استان صادر که یک میلیون و ۳۲۵ هزار آن کاملا الکترونیکی صادر شده است.