تاریخ : جمعه, ۱ فروردین , ۱۴۰۴ 22 رمضان 1446 Friday, 21 March , 2025

سرخط خبرها

رئیس بیمارستان ثامن الائمه بجنورد: ماهانه ۱۲۰ نوزاد در بخش زایمان بیمارستان متولد می‌شوند/ارائه خدمات رایگان و کم‌هزینه جراحی عمومی به بیمه‌شدگان تامین اجتماعی در بجنورد مدیر درمان تامین اجتماعی خراسان شمالی: خدمات درمانی استان هم‌سطح استان‌های همجوار است / تلاش برای ارتقای رضایتمندی بیمه‌شدگان؛ نوسازی بخش زایشگاه بیمارستان ثامن‌الائمه بجنورد کاهش ۱۹ درصدی سرقت‌ها در استان با استفاده از پابند الکترونیکی و تلاش پلیس/افزایش چشمگیر کلاهبرداری‌های سایبری؛ پلیس ۹۹ درصد پرونده‌ها را کشف کرد کارناوال استقبال از بهار در شب ولادت امام حسن مجتبی (ع)/ فیلم چالش‌های اطلاع‌رسانی نادرست مدیر سابق مدیریت درمان تامین اجتماعی خراسان شمالی در پروژه MRI بیمارستان ثامن الائمه بجنورد افزایش ۱۷ درصدی آموزش‌های تخصصی و اجرای ده‌ها پروژه داوطلبی آیین بزرگداشت حکیم نظامی در بجنورد برگزار می شود/ فیلم شبکه نیکوکاری استان با ۱۷۲ مرکز، ۲۰۰ میلیارد تومان جمع‌آوری کرد

4

پژوهش جدید: خواب کافی و منظم می‌تواند سرعت پیری را کاهش دهد

  • کد خبر : 5504
  • 12 مهر 1402 - 16:30
پژوهش جدید: خواب کافی و منظم می‌تواند سرعت پیری را کاهش دهد

تاکنون بارها درباره اهمیت خواب کافی و مناسب صحبت شده است، اما حالا پژوهشگران در مطالعه‌ای نشان داده‌اند که خواب کافی می‌تواند در کاهش سرعت پیری مؤثر باشد. محققان ادعا می‌کنند که این مطالعه اولین نمونه در نوع خود بوده که خواب و رابطه آن با پیری بیولوژیکی را اندازه‌گیری کرده است. گروهی از دانشمندان […]

تاکنون بارها درباره اهمیت خواب کافی و مناسب صحبت شده است، اما حالا پژوهشگران در مطالعه‌ای نشان داده‌اند که خواب کافی می‌تواند در کاهش سرعت پیری مؤثر باشد. محققان ادعا می‌کنند که این مطالعه اولین نمونه در نوع خود بوده که خواب و رابطه آن با پیری بیولوژیکی را اندازه‌گیری کرده است.

گروهی از دانشمندان دانشگاه آگوستا در جورجیای آمریکا می‌گویند افرادی که الگوهای خواب نامنظمی دارند، نسبت به کسانی که شب‌ها منظم و به‌قدر کافی می‌خوابند، سن بیولوژیکی بالاتری دارند. آن‌ها در آزمایشی روی بیش از ۶۰۰۰ نفر، به این یافته‌ها دست پیدا کرده‌اند.

محققان در این پژوهش به شرکت‌کنندگانی که میانگین سنی آن‌ها ۵۰ سال بود، به مدت چهار تا هفت روز دستگاه ردیاب خواب بستند تا میزان خواب و دیگر نشانگرهای مربوطه را بررسی کنند. شرکت‌کنندگان همچنین به پرسش‌نامه‌ای درباره عادت‌های سبک زندگی خود پاسخ دادند.

تأثیر خواب کافی و منظم بر سن بیولوژیکی و پیری

دانشمندان برای ارزیابی سن بیولوژیکی افراد، نمونه خون آن‌ها را تحلیل کردند تا از نشانگرهایی مثل سطح کلسترول و بیماری‌هایی مثل دیابت و مشکلات کلیوی آگاه شوند. در این تحقیق حدود ۶۵ درصد از افراد هر شب بین ۷ تا ۹ ساعت و ۱۶ درصد کمتر از ۷ ساعت می‌خوابیدند. ۱۹ درصد نیز بیشتر از ۹ ساعت می‌خوابیدند.

مشاهدات دانشمندان نشان داد که شرکت‌کنندگان به‌طور میانگین در آخر هفته‌ها ۷۸ دقیقه بیشتر می‌خوابند. همچنین هر شب زمان رفتن به رختخواب آن‌ها تنها حدود ۶۰ دقیقه عقب یا جلو می‌افتد. دانشمندان متوجه شدند کسانی که در مقایسه میان روزهای هفته و آخر هفته، بیشترین اختلاف را از نظر زمان رفتن به رختخواب و مدت‌زمان خوابیدن داشتند، بیشترین سن بیولوژیکی را هم داشتند.

محققان دریافتند کسانی که برنامه خواب بی‌قاعده‌تر و انعطاف‌پذیرتری داشتد، سن بیولوژیکی‌شان ۹ ماه بیشتر از کسانی بود که به‌طور منظم می‌خوابیدند. دانشمندان می‌گویند: «ما متوجه شدیم که تغییرات بزرگ‌تر در برنامه خواب، تلاش بیشتر برای جبران خواب، بی‌نظمی در خوابیدن و اختلاف بالاتر در برنامه خواب در روزهای هفته و آخر هفته‌ها، با افزایش سن بیولوژیکی ارتباط دارد.»

دانشمندان می‌گویند این پژوهش از رابطه‌ای میان الگوهای خواب و زندگی طولانی و سالم نیز خبر می‌دهد: «از آنجایی که تغییر برنامه خواب روزانه یک مؤلفه رفتاری قابل اصلاح است، یافته‌های ما نشان می‌دهد که مداخله به‌منظور افزایش نظم در الگوهای خواب می‌تواند رویکردی نوین برای افزایش طول عمر سالم باشد.»

نتایج این تحقیق در مجله Sleep Health منتشر شده است.

لینک کوتاه : https://partianemrooz.ir/?p=5504

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰