به گزارش “پارتیان امروز”، مهدی مودی، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی ظهر امروز در نشست وبیناری با اصحاب رسانه استان گفت: آغاز سال تحصیلی جدید از سوم مهرماه در مدارس استان به صورت حضوری و غیرحضوری آغاز می شود.
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان شمالی افزود: براساس تصمیمات ستاد کرونا، تمامی مدارس روستایی و عشایر و دروس عملی هنرستانهای فنی و حرفه ای و کاردانش که جمعیت کلاس های آنها کمتر از ۱۵ نفر است، به صورت حضوری اجرایی می شوند.
مهدی مودی با اشاره به اینکه متاسفانه آموزش مجازی طی دو سال گذشته باعث افت تحصیلی آشکار و پنهان شده ، بیان داشت: مهم ترین بخش افت آشکار، حذف ۳۰ درصد از مطالب آموزشی کتاب ها بود و در سال تحصیلی جاری بنا بر این است که ۱۰۰ درصد محتوا و مسائل تربیتی و فرهنگی و پرورشی به صورت کامل آموزش داده شود.
وی با بیان اینکه افت تحصیلی پنهان در آموزش مجازی آثار جبران ناپذیری به همراه داشته است، گفت: آموزش مجازی، قابل قبول بوده اما مطلوب نبوده و در مکان هایی که دسترسی به سامانه شاد نداشتند و یا درسنامه توزیع شده، معایبی به همراه داشته و تعلیم و تربیت را تحت تاثیر قرار داده است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه اگر به سمت آموزش حضوری گام برنداریم، مشکلات دیگری خواهیم داشت، گفت: اگرچه دانش آموزان در منزل در کنار خانواده ها بودند، اما موضوع نقش پذیری و مسئولیت پذیری را تحت تاثیر قرار داده ، کم تحرکی دانش آموزان، افزایش وزن و سلامت جسمی و روحی را به همراه داشته، علاوه براین فضای مجازی در کنار محاسنی که دارد معایبی زیادی نیز دارد.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی با اشاره به اینکه در سایر مدارس برگزاری حضوری کلاس اولی ها با تقسیم بندی ها و رعایت پروتکل های بهداشتی انجام می شود، گفت: در مدارس با جمعیت بیش از ۳۰۰ دانش آموز، آموزش حضوری از ۱۵ آبان ماه با شیفت بندی و تدریس دروس اصلی و تخصصی آغاز می شود و سایر دروس در فضای شاد و مدرسه ایران به صورت مجازی برگزار می شود.
مودی با اشاره به اینکه آموزش کودکان در سه گروه مهدکودک، پیش دبستانی دولتی و غیردولتی انجام می شود و با شکل گیری سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک، مهدکودک های زیرمجموعه بهزیستی با مهدهای آموزش و پرورش ادغام شدند و در حال حاضر بهزیستی مجری آموزش و آموزش و پرورش ناظر است، گفت: تاکنون ۴۰۰ کودک در ۲۲۷ مهد ثبت نام کردند و این روند ادامه دارد.
۸۵ درصد معلمان استان واکسینه شدند
این مقام مسئول با اشاره به اینکه در سراسر استان خراسان شمالی ۴۳۰ پیش دبستانی غیردولتی فعال هستند، ادامه داد: تا کنون در این مراکز نیز ۷۰۰ نفر ثبت نام شده اند.
وی یادآورشد: در پیش دبستانی های دولتی مجری و ناظر آموزش و پرورش است که ۴۴۸ کلاس با دو هزار دانش آموز تاکنون ثبت نامشان کامل شده است.
مودی اظهار داشت: براساس تصمیم ستاد ملی کرونا، فاصله بین هر صندلی باید یک و نیم متر باشد، اگر کلاس برای ۱۰ نفر مناسب باشد باید بر اساس فاصله گذاری کلاس را در نظر بگیرد.
وی در رابطه با سرویس های مدارس توضیح داد: سرویس ها باید با نصف ظرفیت برنامه ریزی شوند، همچنین طی برنامه ریزی های صورت گرفته، مدارس باید با مراکزی قرارداد سرویس ببندند که رانندگان واکسن را تزریق کرده باشند.
مودی یادآور شد: ۸۵ درصد معلمان واکسن دوز اول و ۴۲ درصد هر دو مرحله را دریافت کرده اند و تا ۱۵ مهر ماه تمام فرهنگیان باید هر دو دوز را دریافت کنند.
این مقام مسئول ادامه داد: برای واکسسیناسیون دانش آموزان، طبق اعلام ستاد ملی کرونا در مهرماه طی یک مرحله واکسن را دریافت خواهند کرد.
وی با اشاره به اینکه بوفه مدارس به صورت کامل تعطیل است و باید دانش آموزان برای میان وعده و چاشت از منزل همراه داشته باشند، گفت: مدرسه ها امسال به هیچ وجه تعطیل نخواهند بود، حضور مدیر و معاون مدرسه الزامی و حضور سایر عوامل مدرسه براساس رنگبندی های کرونایی اعلام می شود.
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان شمالی با بیان اینکه براساس آخرین آمار در استان خراسان شمالی ۸۰ درصد دانش آموزان دسترسی به شبکه شاد دارند و ۲۰ درصدباقی مانده در گروه آموزش های حضوری قرار دارند، افزود: این در حالی است که میانگین دسترسی کشوری به شبکه شاد ۷۰ درصد است، که براین اساس ۱۰ درصد از میانگین کشوری بالاتر است.
افزایش ۱۵ برابری اعتبار مدارس در مقایسه با سال گذشته
وی بیان داشت: براساس آمار گرفته شده، ۹۰۰ آموزشگاه در استان حدود ۲۲ هزار نفر دانش آموز دارند که پرجمعیت ترین کلاسشان ۱۲ نفره است و در گروه آموزش حضوری قرار خواهند گرفت.
مودی با اشاره به اینکه برای سرانه بهداشتی به ازای هر دانش اموز ۱۱۴ هزار تومان، پرداخت می شود که رعایت پروتکل های بهداشتی به خوبی انجام شود، ادامه داد: همچنین در روستاهایی که جمعیتشان زیر یک هزار نفر است دهیاران موظف شدند دو میلیون تومان به مدارس و روستای بالای یک هزار نفر جمعیت، پنج میلیون تومان کمک کنند.
وی با بیان اینکه دهیاری های ۶ روستا که سرویس بهداشتی مدارس آن ها نیاز به مرمت دارند، موظف شده اند مبلغ دو تا پنج میلیون تومان حمایت مالی داشته باشند، گفت: همچنین سازمان نوسازی مدارس و آموزش و پرورش اعتبار ۱۵ برابری در مقایسه با سال گذشته برای مدارس قرار داده شده که تا دو روز آینده تمام سرانه های جاری، آموزشی و بهداشتی پرداخت خواهد شد.
۹۰ درصد مدارس استان دولتی هستند
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان شمالی گفت: ۹۰ درصد مدارس استان خراسان شمالی دولتی هستند و خراسان شمالی بعد از سیستان و بلوچستان اولین استانی است که کم ترین شهریه را از دانش آموزان دریافت می نماید.
مودی دریافت هر هزینه ای جدا از بیمه و کتاب را در مرحله اول ثبت نام توسط مدارس را غیر قانونی دانست و افزود: مدارس در مرحله اول ثبت نام فقط می توانند هزینه بیمه و هزینه کتاب های درسی را از اولیا دریافت نمایند.
وی همچنین از بخشودگی شهریه ثبت نام در مدارس دولتی و غیر دولتی برای دانش آموزان تحت پوشش نهادهای حمایتی نام برد.